Berita PilihanBerita UtamaUtama

Menteri Besar Kedah jumpa semua exco, ADUN hari ini

Bincang berhubung situasi semasa politik di negeri itu

ALOR SETAR, 3 Rejab 1441H, Khamis – Menteri Besar Kedah Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir akan mengadakan pertemuan dengan semua Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan Ahli Dewan Undangan Negeri di kediaman rasminya di Seri Mentaloon di sini, hari ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga negeri Datuk Zamri Yusuf berkata masih ada perkara yang perlu dibincangkan bersama sebelum Mukhriz membuat sebarang keputusan berhubung situasi semasa politik di negeri ini.

“Semua exco akan datang esok (hari ini). Akan ada perjumpaan lagi,” jawabnya ringkas semasa ditemui pemberita sejurus keluar dari Seri Mentaloon di sini, malam semalam.

Pada malam semalam satu pertemuan khas hampir dua jam telah diadakan Mukhriz dengan semua barisan exco kerajaan negeri sebaik beliau tiba dari Kuala Lumpur.

Kemelut politik yang tercetus sejak Isnin selepas kerajaan Pakatan Harapan (PH) tumbang dan Bersatu mengisytiharkan keluar daripada pakatan itu menimbulkan tanda tanya akan kedudukan kerajaan negeri pimpinan PH.

Kedah mempunyai 36 kerusi Dewan Undangan Negeri dengan PAS mempunyai 15 kerusi, Bersatu (enam), PKR (tujuh), Amanah (empat), UMNO (dua) dan DAP (dua).-Bernama

Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker