Berita UtamaUtama

4 maut nahas dua lori, kereta

Kereta terperosok bawah lori treler tak bawa muatan, lori lain terbabas

KUANTAN, 12 Syawal 1440H, Ahad – Empat orang, termasuk seorang kanak-kanak perempuan, maut dalam kemalangan membabitkan dua buah lori dan sebuah kereta di Jalan Kuari Bukit Mendi-Felda Bukit Mendi di Bera dekat sini, hari ini.

Timbalan Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang Mohd Sani Harul berkata, kemalangan berlaku sekitar 1.35 tengah hari dan semua mangsa yang maut iaitu seorang lelaki dewasa, dua wanita dan seorang kanak-kanak, menaiki kereta Perodua Viva.

Beliau berkata, kemalangan juga menyebabkan seorang pemandu lori cedera dan dihantar ke Klinik Kesihatan Bukit Mendi, manakala pemandu sebuah lagi lori yang terlibat tidak mengalami kecederaan.

“Sebuah jentera dengan seorang pegawai dan lima anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Triang dikejarkan ke tempat kejadian untuk membantu mengeluarkan semua mangsa yang tersepit,” katanya menerusi kenyataan.

Kemalangan itu menyebabkan kereta Perodua Viva berkenaan terperosok ke bawah sebuah lori treler yang tidak membawa muatan, manakala sebuah lagi lori terbabas ke bahu jalan.

Beliau berkata, jenazah semua mangsa, yang setakat ini masih belum disahkan identitinya, diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya. -Bernama

Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Back to top button
Close