Berita UtamaUncategorizedUtama

‘Kita akan bawa balik Jho Low’

Polis ada petunjuk baharu lokasi ahli perniagaan terbabit skandal 1MDB

PASIR MAS, 17 Ramadan 1440H, Rabu – Polis mempunyai petunjuk positif mengenai keberadaan ahli perniagaan yang diburu Low Taek Jho atau lebih dikenali sebaga Jho Low, kata Ketua Polis Negara Datuk Seri Abdul Hamid Bador.

Abdul Hamid berkata, polis akan cuba membawa pulang ahli perniagaan kontroversi yang terbabit dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) itu ke Malaysia dalam masa terdekat, kerana ‘mempunyai beberapa petunjuk baharu’.

Beliau bagaimanapun tidak mendedahkan petunjuk baharu yang dikumpul polis ketika ini, berhubung ahli perniagaan tersebut.

“Saya serius ni (ada petunjuk baharu) tapi sabar. Mana dia nak menyorok… tak akan selamat. Kita akan bawa balik Jho Low tak lama lagi kerana semua orang tertunggu-tunggu,” katanya, kepada pemberita selepas mengadakan lawatan singkat ke sempadan Malaysia-Thailand di Kelantan di sini, hari ini.

Ditanya adakah Jho Low berada di China, beliau berkata:” saya tak cakap,”

Katanya, tindakan yang dilakukan Jho Low telah menyebabkan negara berhutang dengan kadar yang tinggi dan ahli perniagaan itu sepatutnya menerima balasan terhadap perbuatannya.

Beliau turut menyifatkan tindakan ahli perniagaan itu yang sering membuat kenyataan melalui peguamnya dari Macau dan Hong Kong sebagai pengecut.

“Rompakan yang dibuat Jho Low menyebabkan negara berhutang. Bila dia dibawa ke mahkamah Insya-Allah akan keluar segala penipuan yang dia telah lakukan,” katanya. -Bernama

Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Back to top button
Close