Berita UtamaUtama

‘Melayu kosmetik buat DAP’

Perlantikan Aziz Bari sebagai Naib Pengerusi dirancang: Ridhuan Tee

Oleh Siti Hafidah Abd Ghaffar

BANGI, 7 Safar 1440H, Selasa – “Ketawa pun ada apabila ultra kiasu DAP mengumumkan Dr Abdul Aziz Bari memperoleh undi terbanyak dan dipilih sebagai Naib Pengerusi DAP Perak,” kata pendakwah bebas, Prof Dr Ridhuan Tee Abdullah.

Beliau berkata, jika perlantikan Aziz Bari sebagai Naib Pengerusi DAP negeri membuktikan parti tamak haloba itu memilih pemimpin berasaskan wibawa, mengapa tidak dilantik menjadi pengerusi.

“Bayangkan jika semuanya Cina campur India sedikit sudah tentu ultra kiasu ini akan dituduh parti cauvinis.

“Mahu tak mahu kena pastikan dan rancang ada muka Melayu (Aziz Bari) dipilih yang tidak boleh buat keputusan,” katanya ketika dihubungi Ismaweb.net, hari ini.Beliau berkata demikian sebagai mengulas perlantikan Aziz Bari, sebagai satu-satunya calon Melayu yang memperoleh undi terbanyak dalam pemilihan Jawatankuasa DAP Perak untuk menjadi Naib Pengerusi DAP negeri yang baharu.

Dalam pemilihan oleh 1,303 perwakilan di Hotel Taiping Perdana di Taiping, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Tebing Tinggi itu memperoleh 890 undi, sekali gus mengatasi 23 calon lain yang bertanding.

Menjawab soalan, Ridhuan Tee menegaskan pemilihan sedemikian sebenarnya telah dirancang.

“Melayu hanya kosmetik sahaja dalam kalangan ramainya Cina di situ. Lagi pun dengan adanya seorang ini mudahlah lagi untuk mereka menarik lebih ramai Melayu menyertai parti ini.

“Sebab itu kita jangan tertipu dengan permainan silap mata berstrategik ini. Malang sungguh kepada orang jika terpengaruh kosmetik yang seorang ini bagi menunjukkan parti ini berbilang kaum,” katanya.

Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Back to top button
Close