Berita Utama

Usah buat spekulasi insiden maahad tahfiz terbakar

BANGI, 23 Zulhijjah 1438H, Khamis – Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki mengingatkan orang ramai supaya tidak mencetuskan sebarang spekulasi dan andaian berhubung tragedi kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, awal pagi ini.

Beliau dalam satu kenyataan berkata, orang ramai perlu menunggu sehingga siasatan penuh dijalankan oleh pihak berkuasa polis serta Jabatan Bomba dan Penyelamat.

Beliau turut menzahirkan rasa sedih terhadap kejadian yang menyebabkan 23 mangsa termasuklah dua warden terkorban dalam kebakaran itu.

“Ketika ini 9 mangsa telah dikeluarkan dan dibawa ke Hospital. Pihak bomba masih meneruskan usaha untuk mengeluarkan mangsa-mangsa yang lain.

“Keseluruhannya 23 orang meninggal termasuk dua warden. Umur anak-anak ini antara 7 tahun hingga 17 tahun. Yang selamat adalah seramai  14 orang dan dua guru.

“Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa dan didoakan agar Allah menempatkan mereka semua di kalangan syuhada dan para solihin,” katanya.

Komentar Facebook
Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Close
Close