Berita UtamaUtama

Elak budaya politik tidak sihat, lobi melobi: Hamisa


TAWAU, 3 Syaaban 1438H, Ahad – Pembantu Menteri Pembangunan Sumber dan Kemajuan Teknologi Maklumat Sabah, Datuk Hamisa Samat mengingatkan rakan seperjuangan dalam UMNO di semua peringkat agar mengelakkan budaya politik tidak sihat termasuk amalan lobi melobi yang keterlaluan.

Beliau berkata, memandangkan pemilihan calon akan diadakan menjelang pilihan raya umum ke-14 (PRU14), budaya tidak sihat itu hanya memberi gambaran negatif terhadap parti selain turut akan memecahbelahkan UMNO.

“Menjelang PRU semua mahu jadi calon tetapi berpolitiklah secara sihat, terpulang kepada kepimpinan tertinggi menilai gerak kerja anggotanya yang layak menjadi calon,” katanya ketika ditemui pemberita selepas majlis makan malam amal anjuran Lembaga Kebajikan Perempuan Islam Malaysia cawangan Tawau di sini, malam tadi.

Menurutnya, yang penting adalah kebersamaan anggota UMNO untuk menghadapi PRU14 akan datang, sekali gus memastikan kemenangan Barisan Nasional.

Hamisa yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Tanjong Batu berkata, politik yang stabil merupakan kunci kepada pengekalan perpaduan rakyat di negara ini.

“Berpolitik perlu berpaksikan rakyat kerana kita mahu membantu rakyat,” katanya.

— BERNAMA

KBJ RHM

Papar selanjutnya

Leave a Reply

Artikel berkaitan

Back to top button
Close