a
Terkini
13/12/2017, 1:39 am

Pemuda Isma Perak, PAS bincang isu martabatkan Islam, ketuanan Melayu

BANGI, 30 Zulhijjah 1438H, Khamis – Pemuda Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) Perak menerima kunjungan daripada wakil PAS negeri itu, di pejabat cawangannya di Ipoh, pada Selasa lalu.

Ketua Pemuda Isma Ipoh, Mohammad Izhar Zainal berkata, pertemuan itu antara lainnya adalah untuk membincangkan pelbagai isu berkaitan agama, masyarakat dan ramah mesra antara dua pihak.

Beliau berkata, pemuda Isma sentiasa optimis dan menyambut baik sebarang bentuk perbincangan yang menumpukan hal umat Islam serta Melayu khususnya di negara ini.

Jelas beliau, beberapa perkara yang menjadi isu utama yang dibincangkan antara kedua-dua belah pihak adalah berhubung agenda dalam memartabatkan Islam di Malaysia, termasuk hal berkaitan ketuanan Melayu.

“Ia termasuk juga dengan pengaruh besar dan merosakkan oleh parti rasis dan cauvinis DAP dalam menggugat institusi Islam serta kelompok-kelompok yang bersekongkol dengan mereka.

“Malah kita juga membincangkan mengenai kerjasama dalam beberapa perkara yang disepakati demi Islam,” katanya.

Katanya, pihak PAS juga memandang Isma sebagai gelombang ketiga yang membawa slogan mengundi calon muslim berwibawa dalam Pilihan Raya Umum.

Share With:
Rate This Article
Author

admin@ismaweb.net

No Comments

Leave A Comment