a
Terkini
14/12/2017, 2:52 am

Perkara 153: Khairy hina diri sendiri

1. KJ kata sistem kuota di bawah Perkara 153 adalah satu penghinaan kepada orang Melayu.

2. Saya tak rasa ianya satu penghinaan kerana tak mungkin sesuatu yang hina dimaktubkan dalam Perlembagaan.

3. Takkan lah kuota ini hina kerana ia adalah termaktub sebagai kuasa Yang Di Pertuan Agong untuk memeliharanya.

4. Perkara 153 berkaitan Hak Istimewa Melayu adalah sebagai balasan kepada orang Melayu memberikan taraf warganegara kepada bangsa pendatang.

5. Jika balasan ini satu penghinaan, pastilah hina juga taraf warganegara yang pernah kita berikan kepada 1.7 juta orang pendatang asing tanpa izin di Malaya dulu.

6. Sebenarnya yang hina bukanlah kuota Melayu itu.

7. Yang hina itu adalah kamu sendiri yang menjadi kerajaan.

8. Undang-undang dah ada tapi kamu yang gagal kuasakan undang-undang itu atas dasar kompromi politik di depan kaum-kaum lain demi mengharapkan undi mereka untuk kamu terus berkuasa.

9. Kamu nak tunjuk kepada bangsa pendatang seolah-olah kamu acah-acah liberal dan kamu tak pernah peduli kepada bangsa kamu yang terpinggir dari gelanggang persaingan semata-mata kerana tak mampu bersaing dalam padang tak sama rata.

10. Takpalah, biarkan Melayu begitu kerana bagi kamu BR1M cukup untuk mendiamkan kami.

Biarkan lah

Sumber: Buzze Azam

Share With:
Rate This Article
Author

admin@ismaweb.net

Comments
 • Bila nak join Regina masuk DAP?

  21/04/2017
 • Selama ini orang kafir cuba menghapuskan hak keistimewaan orang Melayu @ umat Islam sebagai penduduk asal di negara ini.

  Sekarang telah terbongkar puak liberal yang telah lupa tentang asal usul Melayu) mereka ( dan agama (Islam) mereka dan berlagak lebih ‘orang putih’ dari orang putih sendiri bersekongkol dengan puak kafir menentang hak keistimewaan orang Melayu dan ajaran Islam dan menafikan hak umat Islam di negara ini.

  Puak munafik liberal yang selama ini berada dalam selimut telah keluar dari selimut dan menjelma di hadapan umat Islam untuk menghina agama Islam dan menafikan hak umat Islam di negara ini!

  Biasalah bila seseorang sudah mempunyai kuasa, jawatan, pengaruh dan kekayaan, mulalah dia lupa asal usul (Melayu) dirinya sendiri dan berlagak sombong dan bongkak sejati dan sejiwa dengan puak kafir untuk menindas dan menafikan hak bangsa Melayu @ umat Islam.

  Marilah kita pulaukan dan menolak semua calon kafir dan calon munafik liberal dan parti mereka dalam PRU14 !

  21/04/2017
 • Lebih baik Khairi masuk DAP itu pun kalau dia anak jantan, dayus lah kalau X masuk DAP. Ahli umno mulut DAP.

  22/04/2017

Leave A Comment